Uzun bir aradan sonra eski iş arkadaşlarımla buluşmaya karar verdik. Malum iş hayatınız bittiyse arkadaş ortamınız farklılaşıyor. Evlilik ve çocukta buna eşlik ediyorsa iş arkadaşlıkları ancak anılarda kalıyor. Ama eğer sıkı dostluklar güçlü arkadaşlıklar kurmuşsanız gün gelir bıraktığınız yerden devam edebilirsiniz. İşte benim sevgili dostlarımda bu sınıfa giriyor. Yani yaşam şartları yüzünden bir araya gelemesekde kalbimde her zaman belli bir yere sahipler...
İşte bende onlara hazırladığım küçük naçizane menü içerisine hafif bir tatlı koymak istedim. Ancak bu tatlıyı hiç denememiştim. Fakat rengi ve hafifliği oldukça ilgimi çekti. Tatlıyı kafamda tasarladım, malzemeleri kontrol ettikten sonra tatlı pişirimini akşam saatlerine bıraktım. Çünkü tatlının bir gece dinlenmesi gerekiyordu.
Alt tabanında bir sorun yoktu. Güzelce pişirdim. Çünkü taban kısmı kolay pişirilen ayrı bir tatlı aslında onu defalarca yaptığım için sorun yoktu. Ancak portakallı kısıma geldiğimizde başıma geleceklerden habersizdim. Gerekli malzemeleri koyduğumu düşünerek karışımı ocakta karıştırmaya başladım. Ancak 45 dakika olmasına rağmen koyulaşmadı. Bunda bir terslik vardı.Ocağı kapattım. Tarifin yanlış olduğunu düşünürken birden nişasta paketine bakmak isteği uyandı. Acaba bayat mıydı? hayır tarihine bakmadan hiç bir şeyi almam var olanı da kullanmam ama yanılmış olabilir miydim? tarih yeniydi tadına bakmak istedim. Sonuç korkunçtu. Çünkü ben yanlışlıkla nişasta paketinin içine pudra şekerini yerleştirmişim.
İşin en can alıcı kısmı nişasta yerine pudra şekeri koymak değil. Vaktin gece yarısı olup tatlının yarım kalması... Tabiki de alt taban tatlıyı kullanabilirdim yani eğer üzerine bisküvi ve portakal dilimleri dizmeseydim. Yapılacak en akıllıca şey sabahı beklemek ve tatlı çeşidini değiştirmekti.Ama kafama o tatlıyı takmıştım bir kere. Sabah ilk iş markete gidip eksik olan malzemeyi almak oldu. Neyse ki bu kez alnımın akıyla tatlıyı tamamladım. İşte 30 dakika bile zaman harcamayacağınız tatlının tarifi...
Malzemeler:
Alt kısmı için:
9 çorba kaşığı irmik
9 çorba kaşığı şeker
1 lt süt
1 paket vanilya
Üst Kısmı:
1 paket toz halinde hazırlanabilen herhangi bir içecek(artık tang markası yok nari var)
4 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı şeker
1 paket pötibör bisküvi(1 paket kullanmıyorsunuz elinizde yarım paket varsa almayın)
2 adet portakal
5 su bardağı su
Yapılışı:
Tencereye koyduğunuz sütün içine irmik ve şekeri ekleyerek kaynayana kadar karıştırın kaynamaya başladıktan sonra hafif hafif ağırlaşacaktır. Bu sırada vanilyayı ekleyip 4-5 dakika kaynadıktan sonra kapatıp hangi servis tabağına alacaksanız ona dökün. Bir kaç dakika soğuduktan sonra üzerine bisküvileri bir kat olacak şekilde dizin. Daha sonra portakalı soyup yuvarlak ve ince dilimler halinde kesin. Tatlıyı servis ederken portakal dilimleri dilimin içinde kalacak şekilde bisküvilerin üzerine dizin.
Daha sonra tozlu içeceğimizi ve diğer malzemeyi suya ekleyip yine kaynayana dek karıştırın. Karışım muhallebi kıvamını alınca 1-2 dakika daha kaynatıp bisküvilerin üzerini örtecek şekilde dökün. Soğumasını bekleyip buzdolabında bir gece bekletebilirsiniz. Ama benim vaktim olmadığı halde 4-5 saat servis için yeterli oldu. Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun, sağlıklı günler...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder