21 Kasım 2013 Perşembe

Közlenmiş Biber

Size yazacağım bu tarif yaz günlerinden kalma bir lezzet. Ancak yaz günü yediklerimizi artık kışında tüketmemiz mümkün... Zira eskiden annelerimizin yaptığı turşuları, reçelleri konserveleri yapmayı bizde öğrendik. Yazın mükemmel lezzetli sebzelerini kışa hazırlamak oldukça zahmetli gibi görünebilir ancak kışın onları yemek büyük bir keyif öyle değil mi? Biber közlemesi yapmak oldukça pratik bir işlem artık bunun için özel ızgaralar var. Yada fırında yapmanız mümkün. Közlediğiniz biberleri yeni kapakları olan önceden ısıttığınız kavanozlara koyup zeytinyağı,tuz ve sirke ile konserve haline getiriyoruz. Bunun miktarlarını da bir ara yazarım. Diyeceksiniz ki hazır közlenmiş biber marketlerde var. Evet var olduğunu bende biliyorum. Ama bilinmeyen aynı tat olmadığı... Biberi eğer kışın bulabilirseniz közleyin daha sonra kabuklarını soyduğunuz biberleri dilediğiniz şekilde doğrayıp üzerine zeytinyağı,sirke(ben limon severim)ve tuzunu ekleyip karıştırın. Salatanız hazır. Afiyet Olsun sağlıklı günler;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder