6 Kasım 2013 Çarşamba

Leziz Zeytinyağlı Pırasa

  Pırasa herkes tarafından kolay kolay sevilmeyen bir sebzedir. Zira zeytinyağlısı ve böreği mükemmel olur. Oldukça kolaydır. Belki de zeytinyağlılar kategorisindeki en kolay yemektir. Kolay demişken bir arkadaşımız tariflerimden birine "çok basit tarifler yazıyorsunuz yemek yapmayı becerememek için beyin loblarından birinde sorun olması lazım" demiş.

    Yemek yapmak yetenek işi değildir. Tamamen pratikle ve öğrenmeyle başarılabilir. Ancak lezzet farklı bir olaydır. Beyin loblarımızla alakası yoktur. Benim amacım bu blog da kolay alınıp kolay yapılabilen yada eldeki verileri değerlendirerek açlığınızı bastırabileceğiniz tarifleri size sunmak. Ayrıca tek yaşayanlar, anne yardımından uzak olanlar, yeni evlenenler, yemek yapma fırsatı bulamayanların başvurabileceği bir kaynak yaratmak istedim.Kötü mü yaptım arkadaşlar?

    Şahne pastalar, malzemesi bol  karışık tarifler yerine pratik tarifler yazdım. yazmaya da devam edeceğim. Beni küçümseyen arkadaşıma saygılarımı sunuyorum.Düşünceler özgürdür.:)Şimdi gelelim kolay tarifimize:

Malzemeler:
4-5 adet pırasa(yeşil yapraklı kısmını da alın)
2 orta boy veya bir büyük boy havuç
1/2 limon suyu
1/2 çay bardağı pirinç
1/2 sıvı yağ çay bardağı zeytin yağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 orta boy soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:
Öncelikle havuçlarımızı (ay şeklinde)ve pırasalarımızın dış kabuklarını temizleyip yıkayıp doğruyoruz. (Yuvarlak şekilde)
Daha sonra soğanımızı küp halinde doğrayıp sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Ben zeytin yağını kavurmak istemediğim için sıvı yağ kullanmayı tercih ediyorum.Daha sonra doğradığımız pırasa ve havuçları ekleyip bir kaç dakika çeviriyoruz. Yemeğimizin suyunu eklerken limon suyunu, tuzunu ve şekerini ekleyip bir süre pişmesini bekliyoruz.
   Havuçlar yumuşamaya yüz tutunca pirincini ekleyip pişirmeye bırakıyoruz.Suyunu ara sıra kontrol edin. Pirinçler dibine yapışabilir. Pırasamız ne çok sulu ne de kuru olmamalı. Havuçlarımız ve pirincimiz pişince altını kapamadan zeytin yağını ekleyip bir taşım daha kaynatıp kapatıyoruz. Soğuması için servis tabağına alabilirsiniz.

Afiyet olsun, sağlıklı günler...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder