Pırasa herkes tarafından kolay kolay sevilmeyen bir sebzedir. Zira
zeytinyağlısı ve böreği mükemmel olur. Oldukça kolaydır. Belki de
zeytinyağlılar kategorisindeki en kolay yemektir. Kolay demişken bir
arkadaşımız tariflerimden birine "çok basit tarifler yazıyorsunuz yemek
yapmayı becerememek için beyin loblarından birinde sorun olması lazım"
demiş.
Yemek yapmak yetenek işi değildir. Tamamen pratikle
ve öğrenmeyle başarılabilir. Ancak lezzet farklı bir olaydır. Beyin
loblarımızla alakası yoktur. Benim amacım bu blog da kolay alınıp kolay
yapılabilen yada eldeki verileri değerlendirerek açlığınızı bastırabileceğiniz
tarifleri size sunmak. Ayrıca tek yaşayanlar, anne yardımından uzak olanlar,
yeni evlenenler, yemek yapma fırsatı bulamayanların başvurabileceği bir kaynak
yaratmak istedim.Kötü mü yaptım arkadaşlar?
Şahne pastalar, malzemesi bol karışık tarifler
yerine pratik tarifler yazdım. yazmaya da devam edeceğim. Beni küçümseyen
arkadaşıma saygılarımı sunuyorum.Düşünceler özgürdür.:)Şimdi gelelim kolay
tarifimize:
Malzemeler:
4-5 adet pırasa(yeşil yapraklı kısmını da alın)
2 orta boy veya bir büyük boy havuç
1/2 limon suyu
1/2 çay bardağı pirinç
1/2 sıvı yağ çay bardağı zeytin yağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 orta boy soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
Öncelikle havuçlarımızı (ay şeklinde)ve pırasalarımızın dış
kabuklarını temizleyip yıkayıp doğruyoruz. (Yuvarlak şekilde)
Daha sonra soğanımızı küp halinde doğrayıp sıvı yağda
pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Ben zeytin yağını kavurmak istemediğim için
sıvı yağ kullanmayı tercih ediyorum.Daha sonra doğradığımız pırasa ve havuçları
ekleyip bir kaç dakika çeviriyoruz. Yemeğimizin suyunu eklerken limon suyunu,
tuzunu ve şekerini ekleyip bir süre pişmesini bekliyoruz.
Havuçlar yumuşamaya yüz tutunca pirincini ekleyip
pişirmeye bırakıyoruz.Suyunu ara sıra kontrol edin. Pirinçler dibine
yapışabilir. Pırasamız ne çok sulu ne de kuru olmamalı. Havuçlarımız ve
pirincimiz pişince altını kapamadan zeytin yağını ekleyip bir taşım daha
kaynatıp kapatıyoruz. Soğuması için servis tabağına alabilirsiniz.
Afiyet olsun, sağlıklı günler...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder