3 Kasım 2013 Pazar

Sucuklu Kaşarlı Wrap

Wrap bu lezzetin asortik ismi, bizim dilimizde dürüm de diyebiliriz. Ancak ekmeği önem taşıyor. El açması olursa daha lezzetli olur ama el açması yapamıyorsak yada aniden gelen misafire değişik bir lezzet hazırlayacaksak bence hazır lavaşları da kullanmak akıllıca...

Lavaşları kolaylıkla paket halinde marketlerde bulabilirsiniz. Yapılışı oldukça pratik, doyurucu bir lezzet tabi tarifin içindeki malzemeler farklı olabilir. Yani genelde tavuklu ve  etli yapılıyor ama eldeki malzemelerde hiç fena sayılmaz. Bu tarifle de mükemmel bir lezzet yakalayabilirsiniz.

 Malzemeler:
1 paket lavaş ekmeği (kişi sayısına göre lavaşları kullanın. Kişi başı iki adet lavaş)
1/2 sucuk
1/2 kalıp kaşar peyniri
1/2 göbek salata
2 adet domates
Tuz
Ketap ve mayonez

Yapılışı: Öncelikle iç malzemelerimiz hazırlıyoruz. Kaşar peynirini uzun dilimler halinde kesiyoruz. Domatesi kabuğunu soyarak dilimlersek yemesi daha kolay olabilir. Göbeği ince ince kıyıyoruz. Sucukları dilimleyip tavada biraz pişiriyoruz. Yine belirtmek isterim ki malzemeleri kişi sayısına göre ayarlayın. Lavaşları sıkıştırmak için tost makinemizi kullanacağız önceden ısıtırsak iyi olur.

   Daha sonra ısıttığımız geniş bir tavada lavaşları ısıtıyoruz. Isınan lavaşın içerisine sırasıyla malzemeleri yerleştirip tuz serpip, ketçap ve mayonezi sıkıyoruz. Lavaşı börek sarar gibi sarıp ısınan tost makinesine yerleştiriyoruz. Kaç tane yapmak istiyorsanız aynı yöntemle hazırlıyoruz.

2 yorum:

  1. Damak çatlatan kolay ve başarılı bir tarif.. Yemek yapma yaşı sayenizde 15'e kadar düştü. Teşekkürler... Zaten "Ben yemek yapamıyorum.." diyen biri bence beyin loblarından birinin yerinde olup olmadığını kontrol ettirsin.. Zira tarifler o kadar basit; mutfak araç ve gereçleri günümüzde o kadar gelişmiş ki...

    YanıtlaSil
  2. Çok haklısınız tarifler inanılmaz basit:) Ancak bu bloğun amacı zaten bu... Tamamen bilmeyenler veya beceremeyenler için pratik tarifler... Yorumunuz için teşekkür ederim. Saygılar

    YanıtlaSil