Omlet sevmeyen var mıdır? Sizi bilmem ama be ve oğlum omlete bayılırız. Ben sebzeli ve patatesli severim. Oğlum Efe sadece patatesli sever. Dolayısıyla bu omlet pazar kahvaltılarının vazgeçilmezi olur. Her ne kadar babamız bizden farklı pişirse de biz benim pişirdiğim yöntemin lezzetinden memnunuz.:)
Malzemelerimiz:
2 yumurta
2 adet orta boy patates
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay bardağı süt
2 tatlı kaşığı sıvı yağ
Yapılışı:
Patatesleri soyup küçük küpler halinde doğrayalım. Küpler ince olursa kavurması kolay olur. Doğradığımız patatesleri yağsız tavada 1 tatlı kaşığı yağ ile kısık ateşte kavuralım. Ara sıra karıştırırsanız patatesler eşit kızarır. .Bir kasede yumurtaları çırpalım. Sütü ve tuzunu da ekleyip tekrar çırpalım. Patatesler kızardıktan sonra kalan 1 tatlı kaşığı yağı da ekleyerek karışımı boşaltalım. Karışım hemen tavada şekil alacaktır. Ara ara delikler açarak üzerindeki yumurtanın alta geçmesine izin verelim. Bu şekilde hem kabarıyor hemde kalınlaşıyor. Alt kısmının kızardığından emin olduktan sonra omleti ters düz edelim. Ben bunun için balık tavamın kapağını kullanıyorum. Eğer becerebiliyorsanız havaya atın ama tavsiye etmem:(
Pişen omletinizi yeşilliklerle süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun sağlıklı günler
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder