Aslında bu kekin diğer bir adı da üşengeç keki... Ancak üşengeç olan hiç kek yapar mı?Gider alır pastahaneden kekini oturur yer. Bende üşengeçlikten hoşlanmam bu yüzden adını değiştirdim. Basbayağı çikolatalı kek bu canım.
Kek çocuklar tarafından en fazla tüketilen yiyeceklerden bir tanesi hele birde çikolatalı olursa değmeyin keyiflerine...
Şimdi gelelim kekimizin yapımına çok kolay hazırlayabileceğiniz bir tarif.Tarifler genelde tereyağlı çünkü tereyağ içine girdiği yiyeceğe oldukça zengin bir tat veriyor. Eh Canan Karatay'da onayladığına göre sorun yok demek ki.
Malzemelerimiz:
3 çorba kaşığı tereyağ
1 su bardağı un(elenmiş)
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı şeker
2 yumurta
1/4 su bardağı süt
125 gr bitter çikolata(eritilmiş)
1 tatlı kaşığı vanilya esansı veya vanilya(esansları bulmak artık zor değil marketlerde var üstelik daha çok lezzet veriyor tabi isteğe kalmış)
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı portakal suyu
1/2 su bardağı kıyılmış fındık
1 çay kaşığı tuz(silme olmasın)
Kaplaması İçin Gerekli Olan Malzeme:
125 gr sütsüz çikolata
4 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı mısır nişastası
Pişirme Isısı: 180 derece
Pişme süresi:35-40 dakika
Yapılışı:
Çikolatanızı benmari usulü eritin. (Benmari Usulü: Ocakta içine su koyduğunuz bir tencere veya kap onun içine çikolatayı yerleştirdiğiniz bir kabı koyarak sıcaklığında erimesi olayı)Un, tuz, kabartma tozunu bir kaba eleyin. Şekeri, yumurtayı ve yağı çırpın. Unlu karışımı ekleyip karıştırmaya devam edin. Sulu malzemeleri ve diğer kalanları ekleyip pürüzsüz bir kıvam olana dek karıştırın. karışımı yağladığınız kalıba dökün ve fırına verin. 35- 40 dakika pişirin. Keke batırdığınız çubuk veya bıçak temiz çıkıyorsa pişmiş demektir. Soğumaya bırakın. Yaklaşık 10 dakika sonra keki kalıptan çıkarın.
Kaplama için yine çikolatanızı benmari usülü eritin. Bunu ateşe dayanıklı bir cam kabı tencereye yerleştirerek yapabilirsiniz. Eriyen çikolataya nişastayı ekleyin ve çırpın. Pürüzsüz olana dek karıştırmayı bırakmayın. Daha sonra kabı tencereden çıkarıp spatula veya düz kenarlı bir bıçak yardımıyla kaplamayı kekin üzerine sürüp keki tamamen kaplayın. 30 dakika soğumaya bıraktıktan sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun, sağlıklı günler.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder