29 Ekim 2013 Salı
Leziz Kapuska Yemeği
Şimdi kapuska deyince pek çoğunuzun yüzünün buruştuğunu görebiliyorum. Ancak kapuskayı gerçekten lezzetli pişirenden yerseniz eminim vazgeçemeyeceksiniz. Üstelik vitamin yönünden zengin olan bu sebze oldukça faydalıdır.
Şimdi verdiğim tarifle artık sizde lezzetli bir yemek pişirebileceksiniz. Aldığınız lahana çok büyük yada küçük olmamalı bir yumuşak bir lahana seçebilirsiniz. Ayrıca kalabalık bir aileniz yoksa 1/2 lahana size yeter. Hatta iki kişilik bir aile iseniz 1/4 lahana bile size yetecektir. Peki geri kalanı ne yapacağım demeyin. Mesela benim gibi lahananızı arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. Veya coslow salata yapabilirsiniz. Bu salatanın tarifinie yine sayfamdan erişebilirsiniz.
Malzemeler:
1 adet lahana(kişi sayısına göre lahanayı ayarlayın)
250 gr kıyma
1 adet orta boy soğan
1/2 pirinç
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1 adet kırmızı biber
1/2 sıvıyağ
Yapılışı:
Önce lahananın dış kabuklarını temizleyelim. Lahananın ne kadarını yapacaksanız o kısmını kesin. Daha sonra bıçak yardımı ile kıyın. (Çok ince yada kalın olmamak kaydıyla)Doğradığınız lahanayı yıkayın ve süzün. Soğanı küp şeklinde doğrayıp tencereye koyduğunuz yağın üzerine ekleyin. Soğanlar pembeleşene dek kavurun. Daha sonra kıymayı küp şeklinde küçük küçük doğradığımız kırmızı biberimizi ekleyelim. Biberimiz pişince kıymayı ekleyin ve kısık ateşte kavurmaya devam edin.
Kıymanın piştiğinden emin olunca salçamızı ekleyip bir süre daha karıştıralım. Lahanamızı koyup suyunu da ekledikten sonra kapağı kapatalım. Suyumuzu çok fazla koymayalım çünkü lahana bir süre sonra biraz suyunu bırakacaktır. Ancak pirincin de nişastasını bırakacağını hesaba katarsak yapışmasına da izin vermeyelim. Lahanamız renk değiştirmeye başladığında pirinci sudan geçirip ekleyelim ve ikisininde pişmesine ve özleşmesine izin verelim. Lahana çabuk pişer pirinciniz pişince kapatabilirsiniz.
Afiyet olsun sağlıklı günler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder