31 Ekim 2013 Perşembe

Meşhur Sigara Böreği

  Aslında buna sigara böreği demek yasaklandı ama kırk yıllık sigara böreği olur mu kalem böreği?
Sigara içmek insanların iradesinde olan bir keyfiyet. Yani içer yada içmez böreğin adını değiştirmek beni sigara bağımlısı yapar mı? Elbette yapmaz. Çünkü ben ve benim gibi düşünenler bu kadar saçma bir düşünceyi dikkate bile almayız.

    Diyeceksiniz ki sen içiyorsun galiba hayır içmiyorum, içmedim, düşünmüyorum da... Evet sigarasız bir hayat olsaydı sevinirdim. Ancak içmeyenlerin hakkı olduğu kadar içenlerin de hakları var ne yapalım.Neyse biz gelelim böreğimize...

     Bilinen en pratik en kolay börek çeşididir.Ama biliyorsunuz ki yen başlayanlar için kolay ve pratik henüz yok değil mi?

Malzemeler:
 4 adet yufka (ancak elinizde kaç tane yufka varsa o kadarla da yapabilirsiniz. 1-2 veya 3 fark etmez)
 1/2 kalıp beyaz peynir
1/2 demet maydonoz
Kızartmak için:
1 su bardağı sıvı yağ

Yapılışı: Öncelikle yufkamızın taze olmasına dikkat edelim çünkü parçalanmış yufka ile sigara böreği yapmak zor oluyor. Market yufkalarını hiç sevmem ben. Her ne kadar üzerinde günlük yazsa da yinede garip bir kokusu oluyor ve kalın oluyor. Evet böreği iki kat sarıyoruz ama bahsettiğim kalınlık bu değil.

Şimdi pratik yolunu söyleyeyim size. Önce yufkanızı serin daha sonra (bir tatlı kaşığı yağ koysanız da olur koymasanız da)bir kaseye koyduğunuz suyla yufkanızı ıslatın. Daha doğrusu sadece serpiştirin. Sonra ikinci yufkayı da üzerine koyun.Yufkayı 8 parça olacak şekilde üçgenlere kesin. Peyniri bir kabın içerisinde çatalla ezip maydanozu üzerine kıyın. Karıştırdığınız malzemeyi göz kararı yufkanın düz kenarına koyarak sarmaya başlayın. Malzeme ortada kalacak şekilde önce üstünü bir kat daha sonra kenarlarını içe gelecek şekilde katlayarak yuvarlayın.

Hazırladığınız börekleri kızdırdığınız yağda kızartın. Sigara böreği çabuk kızarır. Sakın yakmayın.

Afiyet olsun, sağlıklı günler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder