Tariflerim oldukça kolay yapılabilen genelde evde olabilecek malzemelerden oluşuyor. Çünkü hem ilk kez yapanları hem de hiç yemek yapmasını bilmeyenleri memnun etmek istiyorum.
Vereceğim bu tarif bizim favori çorbalarımızdan daha doğrusu bizim küçük gurmenin beğendiği lezzetler arasında yer alıyor.
Malzemeler:
250 gr kuzu veya dana kuşbaşı
2 adet patates
2 adet havuç
1/4 demet maydanoz
1 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1/2 çorba kaşığı biber salçası(Eğer salçanız acıysa baharatlarınızı ona göre ayarlayın)
1 su bardağı un
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı pul biber
1/2 çay kaşığı nane
1/2 çay kaşığı kekik
Yapılışı:
Öncelikle etimizi bir miktar sıvı yağ ve 1/4 çay bardağı su ile tencereye koyalım. Ağzını kapatıp kısık ateşte biraz kavrulmasını bekleyelim. Et kendi suyunu da bırakacaktır.Ara sıra karıştırmayı unutmayın. Çok çabuk dibine tutabilir. Et bir süre sonra suyunu çekecektir. Sıvı yağımızı ekleyip bir kaç kez ateşte çevirelim daha sonra salçalarımızı ekleyip karıştıralım. salçanın iyice özleşmesi için bir iki kaşık su ekleyip karıştıralım. Salçamız kavrulunca suyumuzu göz kararı ekleyelim ve etler suyla özleşene dek kaynatalım.
Bu arada bir kenarda patatesleri ve havuçları soyarak küp şeklinde doğrayalım. Bir bardak unumuzla bir tabak içerisinde el büyüklüğünde bir hamur hazırlayalım. Bu hamur sadece un su ve tuzdan oluşuyor. Eğer bir bardak un yeterli gelmezse ekleyebilirsiniz elinize yapışmayacak bir hamur elde etmeniz gerekiyor. Daha sonra bu hamuru un serptiğimiz bir tepsi veya tabağa fındık büyüklüğünde toplar olacak şekilde yuvarlayalım. Arada bir tabağı sallayıp topların yapışmasını engelleyelim.
Kaynayan suyumuza sırasıyla önce havuç bir süre sonra da patatesi atalım. Havuç biraz daha geç piştiği için öncelikle onu atarsak pişmesi daha kolay olacaktır.Havuç ve patatesler pişmeye yakın top yaptığımız hamurları atabiliriz. Arada bir karıştırmayı unutmayın. Toplar tencerenin dibinde birbirine yapışmasın. En son maydanoz ve baharatlarınız ekleyip 5-6 dakika daha kaynadıktan sonra 1 tatlı kaşığı unu bir kasede çorbamızın suyu ile karıştırıp çorbaya ekleyelim.Yalnız topak topak olmaması gerekiyor. Karıştırarak 5-6 dakika unumuzun da pişmesini bekleyip kapatabiliriz.Biraz dinlendikten sonra çorbanızı afiyetle yiyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder