13 Temmuz 2013 Cumartesi

Peynirli Pizzacık

 
Yaptığım peynirli böreğin içi artınca aklıma bu tarifi yapmak geldi. Çünkü artan bu iç malzeme dolaba girince eğer değerlendirilmezse sonu çöp tenekesine gitmek olacak bende buna karışıyım. İşte bu fikirle yola çıktım ve küçük peynirli pizzalar yapmaya karar verdim.




 Malzemeler:

1,5 su bardağı ılık süt
1 su bardağı  ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaş maya
Aldığı kadar un
1 yumurta sarısı

İç Malzemesi:
Peynir, kıyma, kavrulmuş et,sosis, patates, ıspanak veya dilediğiniz karışık malzeme olabilir.

Yapılışı:

  Ilık su ve sütü hamuru hazırlayacağımız kaba dökelim. İçine yaş mayamızı ve şekeri ekleyip elinizle karıştırarak şekerin erimesini sağlayalım eğer köpürene kadar beklersek hamurumuz daha güzel kabarıyor. Daha sonra sıvı yağ tuz ve unu ekleyip elimize yapışmayacak bir hamur elde edelim. Tepsimizi yağlayıp (veya yağlı kağıt serebilirsiniz.) hazırladığımız hamuru 10-15 dakika beklettikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucumuzun içinde mini pizza büyüklüğünde açalım. Ortasını hafif derinleştirip  içine dilediğiniz malzemeyi koyalım. Ben kalan peynirimi koydum. Tepsiye dizelim. Pizzanızın kenarlarına yumurta sarısı sürerek 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana dek pişirelim. Afiyet Olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder