Malzemeler:
1 su bardağı nohut
1 orta boy soğan
100 gr kıyma
1 yumurta
1 su bardağı un
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tere yağ veya margarin
4-5 su bardağı et suyu veya su
½ demet maydanoz
tuz, kuru nane, kırmızıbiber
Yapılışı:
Unun ortasını açıp yumurtayı kıralım. Tuzu ve azar azar
suyu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım. Hamurun üzerine
nemli bez örtüp 15 dk dinlendirelim. Bir kabın içine küp doğranmış soğanı,
kıymayı, kıyılmış maydonozu, tuz ve karabiberi alıp karıştıralım.
Hamuru unlanmış bir zeminde 2mm kalınlığında açalım. Yufkayı
1cm’lik kareler halinde keselim. Ortalarına yaptığımız kıymalı harcı koyarak,
çimdik şeklinde kapatalım. Mantıları hafifçe un serptiğimiz tepsiye dizelim.
Bir tencereye suyu alıp kaynatalım. Haşlanmış nohutları, tuzu ve
mantı hamurlarını ekleyerek mantılar yumuşuncaya dek pişiririp ateşten alalım.
Bir tavada erittiğimiz yağa salçayı naneyi ve kırmızı biberi
ekleyerek birkaç dk kavuralım. Sosu ve limonsuyunu çorbanın üzerinde gezdirerek
servis yapabiliriz.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder