14 Haziran 2012 Perşembe

Yüksük çorbası



Malzemeler:

1 su bardağı nohut
1 orta boy soğan
100 gr kıyma
1 yumurta
1 su bardağı un
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tere yağ veya margarin
4-5 su bardağı et suyu veya su
½ demet maydanoz
tuz, kuru nane, kırmızıbiber

Yapılışı:
  Unun ortasını açıp yumurtayı kıralım. Tuzu ve azar azar suyu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım. Hamurun üzerine nemli bez örtüp 15 dk dinlendirelim. Bir kabın içine küp doğranmış soğanı, kıymayı, kıyılmış maydonozu, tuz ve karabiberi alıp karıştıralım.

 Hamuru unlanmış bir zeminde 2mm kalınlığında açalım. Yufkayı 1cm’lik kareler halinde keselim. Ortalarına yaptığımız kıymalı harcı koyarak, çimdik şeklinde kapatalım. Mantıları hafifçe un serptiğimiz tepsiye dizelim. Bir tencereye suyu alıp kaynatalım.  Haşlanmış nohutları, tuzu ve mantı hamurlarını ekleyerek mantılar yumuşuncaya dek pişiririp ateşten alalım.

 Bir tavada erittiğimiz yağa salçayı naneyi ve kırmızı biberi ekleyerek birkaç dk kavuralım. Sosu ve limonsuyunu çorbanın üzerinde gezdirerek servis yapabiliriz.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder