14 Haziran 2012 Perşembe

Bakla Çorbası




Malzemeler:
150gr bakla
½ çay bardağı sıvı yağ
4-5 dal taze soğan
½ demet dereotu
4-5 su bardağı et suyu veya su
Tuz
Terbiyesi için:
1 yumurta
2 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı yoğurt

Yapılışı:
Tencereye sıvı yağı koyup küçük doğranmış taze soğanları ve baklaları ekleyerek baklaların rengi değişene kadar kavuralım. Suyu ekleyip baklalar diriliklerini kaybedene kadar ağır ateşte pişirelim. Unu, yumurtayı, yoğurdu 1 kepçe çorbanın suyundan alarak çırpalım. Çorbayı ateşten almadan 5dak önce terbiyeyi azar azar karıştırarak ekleyelim. Bir taşım kaynatıp tuzunu ayarlayarak ateşten alalım. Üzerine ince kıyılmış dereotunu serperek servis yapabiliriz.

Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder