Malzemeler:
150gr bakla
½ çay bardağı sıvı yağ
4-5 dal taze soğan
½ demet dereotu
4-5 su bardağı et suyu veya su
Tuz
Terbiyesi için:
1 yumurta
2 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı yoğurt
Yapılışı:
Tencereye sıvı yağı koyup küçük doğranmış taze soğanları ve
baklaları ekleyerek baklaların rengi değişene kadar kavuralım. Suyu ekleyip
baklalar diriliklerini kaybedene kadar ağır ateşte pişirelim. Unu, yumurtayı,
yoğurdu 1 kepçe çorbanın suyundan alarak çırpalım. Çorbayı ateşten almadan 5dak
önce terbiyeyi azar azar karıştırarak ekleyelim. Bir taşım kaynatıp tuzunu
ayarlayarak ateşten alalım. Üzerine ince kıyılmış dereotunu serperek servis
yapabiliriz.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder