14 Haziran 2012 Perşembe

Kremalı Kabak Çorbası



 Malzemeler:
 2 orta boy kabak
1 orta boy havuç
1 orta boy patates
3 çorba kaşığı krema
½ demet maydanoz
1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:
  Tencereye tavla zarı şeklinde doğranmış kabağı, patatesi ve havucu koyarak üzerine 3 parmak aşacak kadar su ekleyerek, diriliklerini kaybedene kadar pişirelim. Sebzeleri robot veya blender yardımı ile pürüzsüz kıvama getirelim. Tuzunu ayarlayıp kremayı ekleyelim. Üzerine kıyılmış maydanoz ekleyip servis yapabiliriz.

Harika değişik bir çorbadır. Klasik çorbalardan sıkılanlar için mükemmel bir lezzettir. Ayrıca içine krema koymadan hazırlarsanız diyet yemeği olabilir.

Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder