Malzemeler:
1 çay bardağı pirinç
200 gr kıyma
2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
5-6 su bardağı et suyu veya su
Tuz, kırmızıbiber, kuru nane, karabiber
1 yumurta
1su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı un
Yapılışı:
Tencereye pirinçleri ve 2,5 çay bardağı suyu ekleyip
pirinçleri suyunu çekene kadar pişirelim. Bir kabın içerisinde kıymayı, tuzu ve
karabiberi, ekleyip yoğuralım. Misket iriliğinde yuvarladığımız köfteleri
un serpmiş olduğumuz tepsiye koyalım. Tepsiyi sağa sola sallayarak köftelerin
unlanmış olmasına dikkat edelim. Köfteleri pirinçleri haşladığımız tencereye su
ekleyerek koyalım. Yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Daha sonra unu yoğurdu 1-2 kepçe çorba suyu alıp
çırparak, azar azar ve karıştırarak çorbaya ekleyelim. Çorbayı ateşten
almadan önce tuzunu ayarlayarak bir taşım daha kaynadıktan sonra tereyağı ve
naneyi eriterek çorbaya ilave ettikten sonra servis yapabiliriz.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder