14 Haziran 2012 Perşembe

Köfteli Yoğurt Çorbası


 









Malzemeler:

1 çay bardağı pirinç
200 gr kıyma
2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
5-6 su bardağı et suyu veya su
Tuz, kırmızıbiber, kuru nane, karabiber


1 yumurta
1su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı un

Yapılışı:

 Tencereye pirinçleri ve 2,5 çay bardağı suyu ekleyip pirinçleri suyunu çekene kadar pişirelim. Bir kabın içerisinde kıymayı, tuzu ve karabiberi, ekleyip yoğuralım. Misket iriliğinde yuvarladığımız köfteleri un serpmiş olduğumuz tepsiye koyalım. Tepsiyi sağa sola sallayarak köftelerin unlanmış olmasına dikkat edelim. Köfteleri pirinçleri haşladığımız tencereye su ekleyerek koyalım. Yumuşayıncaya kadar pişirelim.

  Daha sonra unu yoğurdu 1-2 kepçe çorba suyu alıp çırparak, azar azar ve karıştırarak çorbaya ekleyelim. Çorbayı ateşten almadan önce tuzunu ayarlayarak bir taşım daha kaynadıktan sonra tereyağı ve naneyi eriterek çorbaya ilave ettikten sonra servis yapabiliriz.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder