Malzemeler:
1 orta boy soğan
100 gr kıyma
1-2 yaprak lahana
1 orta boy kereviz
1 orta boy havuç
1 çay bardağı erişte
½ demet maydanoz
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
4-5 su bardağı et suyu veya su ¼ limon suyu
Tuz
Yapılışı:
Tencereye yağı alıp eritelim. Küp doğranmış soğanı ekleyip
pembeleşinceye kadar kavuralım. Kıymayı ekleyip 2-3 dk daha kavuralım.
Salçayı da ekleyip yarım dk daha kavurarak suyu ekleyelim.
Lahana yapraklarını ince kıydıktan sonra kerevizi ve havucu tavla zarı iriliğinde
doğrayıp, sebzeler hafifçe diriliklerini kaybedene kadar pişirelim. Tuzunu
ayarlayıp erişteyi ekleyebiliriz. Çorbayı erişteler ve sebzeler yumuşayana dek
kaynatıp ateşten alalım. Üzerine kıyılmış maydanoz serpip limon suyunu
gezdirerek servis yapabiliriz
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder