14 Haziran 2012 Perşembe

Kır Çorbası


Malzemeler:

1 orta boy soğan
100 gr kıyma
1-2 yaprak lahana
1 orta boy kereviz
1 orta boy havuç
1 çay bardağı erişte
½ demet maydanoz
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
4-5 su bardağı et suyu veya su ¼ limon suyu
Tuz

Yapılışı:
Tencereye yağı alıp eritelim. Küp doğranmış soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavuralım. Kıymayı ekleyip 2-3 dk daha kavuralım.
Salçayı da ekleyip yarım dk  daha kavurarak suyu ekleyelim. Lahana yapraklarını ince kıydıktan sonra kerevizi ve havucu tavla zarı iriliğinde doğrayıp, sebzeler hafifçe diriliklerini kaybedene kadar pişirelim. Tuzunu ayarlayıp erişteyi ekleyebiliriz. Çorbayı erişteler ve sebzeler yumuşayana dek kaynatıp ateşten alalım. Üzerine kıyılmış maydanoz serpip limon suyunu gezdirerek servis yapabiliriz

Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder