Malzemeler:
1
paket(ya da bağ) brokoli
2-3
adet havuç
7-8
adet brüksel lahanası
1
yemek kaşığı nar ekşisi
1
yemek kaşığı balzamik sirke
3
diş sarımsak
2
çorba kaşığı zeytinyağı
1
çay kaşığı tuz
1/2
çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
Brokolileri
saplarından ayırın havuçları(Jülyen şeklinde) brüksel lahanalarını iyice
yıkayıp buharda pişirin. Eğer buhar aparatınız yoksa bir tencere üzerine
yerleştireceğiz süzgeç de aynı görevi yapacaktır.
Bir
kap içerisinde sirke, tuz, nar ekşisi, karabiberi ve dövülmüş sarımsağı
karıştırın. Buharda dirilikleri biraz olsun kaybeden sebzeleri bir tavada
zeytinyağını ekleyerek bir kaç kez çevirin. Sotelenen sebzeleri servis tabağına
aldıktan sonra hazırladığınız karışımı üzerine dökün.
Afiyet
Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder