18 Haziran 2012 Pazartesi

Pirinç Salatası

 Benim gibi pirinç pilavını sevmeyen için harika bir lezzet. Pirinç pilavının geleneksel ve ağır tadından uzakta bol yeşillikli enfes bir salatadır. Bu salatayı yedikten sonra pirinci sevmeye başladım.Ayrıca hanımların günleri için klasik salatalardan farklı bir lezzet. Siz dilerseniz içine koyduğunuz malzemeleri zenginleştirebilirsiniz.

Malzemeler:
1 su bardağı pirinç
1/ demet maydanoz
1/2 demet nane
1/2 demet dere otu
1 çay bardağı haşlanmış mısır
5-6 adet kornişon turşu
Tuz, sumak, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1-2 çorba kaşığı sıvı yağ
1/2 çay bardağı limon suyu
İstenildiği takdirde yeşil soğan konulabilir. Ekşiliği ağız tadına göre ayarlanabilir.

Yapılışı:
Öncelikle pirinci ılık suda ıslatıyoruz. Pirinç biraz nişastasını bırakana kadar biz yeşillikleri yıkayıp,  birlikte  ince ince kıyıyoruz. Islattığımız pirinci 1  veya 2 kaşık sıvı yağ ile pilav yapar gibi kavuruyoruz. Tuzunu pişirirken koymak daha iyi oluyor. Genelde ben pilavı bire bir buçuk ölçüyle yaparım ama siz göz kararı kullanıyorsanız pirinci bir parmak geçecek kadar su ekleyebilirsiniz. Pirin suyunu çekince demlenmeye bırakıyoruz. Demlenen pirinci geniş bir kaba alarak soğumasını bekleyin. Kornişonları doğrayın. Pirinç soğuduktan sonra yeşillikler, turşu ve mısırı ekleyin. Limon suyu, sumak  ve zeytin yağını ekleyip servise hazırlayabilirsiniz.

Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder