17 Haziran 2012 Pazar

İsveç Köftesi



Malzemeler:
½ kıyma
4 adet domates
4 adet karanfil
2 adet soğan
3 diş sarımsak
2 su bardağı et suyu
½ su bardağı beyaz şarap
5 çorba kaşığı sıvı yağ
4 çorba kaşığı un
4 kahve kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber

Yapılışı: Ilık tuzlu suda soğuyana kadar bekletip 3-4 defa yıkadığınız pirinç, et suyu ile birlikte  pişirilip demlenmeye bırakılır. Bu arada iki çorba kaşığı yağ ile yan yan kestiğiniz 1 adet soğan ve karanfiller eklenerek pembeleşinceye kadar kavrulur.

  Karanfiller içinden çıkarılıp pilava ilave edilir. Diğer yanda bıraktığınız 1 adet soğan yine aynı şekilde doğranıp kavrulur ateşten indirilince içine kıyma, karabiber, sarımsak(dövülmüş ya da doğranmış) tuzun geri kalan kısmı eklenip yoğrulur yassı köfteler haline getirilir ve una bulayıp kızartılır.

  Yine aynı tavada ikiye böleceğiniz domatesleri kızartın. Servis tabağının ortasına pilav koyun. Kenarına domatesleri ve köfteleri dizin. Domatesleri kızarttığınız yağa şarabı ekleyip bir taşım kaynatın ve köftelerin üzerinde gezdirin.

Afiyet Olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder