Malzemeler:
½ kıyma
4 adet domates
4 adet karanfil
2 adet soğan
3 diş sarımsak
2 su bardağı et suyu
½ su bardağı beyaz şarap
5 çorba kaşığı sıvı yağ
4 çorba kaşığı un
4 kahve kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
Yapılışı: Ilık
tuzlu suda soğuyana kadar bekletip 3-4 defa yıkadığınız pirinç, et suyu ile
birlikte pişirilip
demlenmeye bırakılır. Bu arada iki çorba kaşığı yağ ile yan yan kestiğiniz 1
adet soğan ve karanfiller eklenerek pembeleşinceye kadar kavrulur.
Karanfiller içinden çıkarılıp
pilava ilave edilir. Diğer yanda bıraktığınız 1 adet soğan yine aynı şekilde
doğranıp kavrulur ateşten indirilince içine kıyma, karabiber, sarımsak(dövülmüş
ya da doğranmış) tuzun geri kalan kısmı eklenip yoğrulur yassı köfteler haline
getirilir ve una bulayıp kızartılır.
Yine aynı tavada ikiye böleceğiniz
domatesleri kızartın. Servis tabağının ortasına pilav koyun. Kenarına
domatesleri ve köfteleri dizin. Domatesleri kızarttığınız yağa şarabı ekleyip
bir taşım kaynatın ve köftelerin üzerinde gezdirin.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder