Malzemeler:
1 kg patlıcan
500 gr kıyma
2 yumurta
1/2 demet maydanoz
1 çay kaşığı
2çorba kaşığı galeta unu veya un
1 çay kaşığı karabiber
1 bardak sıvı yağ
1/2 limon
Sosu İçin:
4 adet domates
1 tatlı kaşığı ketçap
1 çay kaşığı şeker
4 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Patlıcanları ortadan
ikiye(ya da daha fazla parçalara) bölüp alacalı soyun. Limonla ovun ve
tuzlu suda yarım saat beklettikten sonra bolca yıkayın ve sıkın. İçlerini kabak
oyacağı ile oyun. Kıyma, yumurta, tuz, maydanoz, karabiber ve unu bir kapta
karıştırarak köfte haline getirin. Köfteleri patlıcanların içlerine sığacak
büyüklükte yuvarlayın.
Önce patlıcanları
(pembeleşinceye kadar) sonra da köfteleri kızartın. Başka bir kapta domatesleri
rendeleyin. Tuz, şeker, ketçap ve doğranmış sarımsakları ateşte suyunu çekene
kadar pişirin. Köfteleri patlıcanların içlerine yerleştirdikten sonra üzerine
sosunu ve kıyılmış maydanozları ilave ederek servis yapın.
Bulgur pilavı ve cacıkla yiyebilirsiniz.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder