17 Haziran 2012 Pazar

Islama Köfte


Malzemeler:

1 kg patlıcan
500 gr kıyma
2 yumurta
1/2 demet maydanoz
1 çay kaşığı
2çorba kaşığı galeta unu veya un
1 çay kaşığı karabiber
1 bardak sıvı yağ
1/2 limon

Sosu İçin:
4 adet domates
1 tatlı kaşığı ketçap
1 çay kaşığı şeker
4 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:
 Patlıcanları ortadan ikiye(ya da daha fazla parçalara) bölüp alacalı soyun. Limonla ovun ve tuzlu suda yarım saat beklettikten sonra bolca yıkayın ve sıkın. İçlerini kabak oyacağı ile oyun. Kıyma, yumurta, tuz, maydanoz, karabiber ve unu bir kapta karıştırarak köfte haline getirin. Köfteleri patlıcanların içlerine sığacak büyüklükte yuvarlayın.

 Önce patlıcanları (pembeleşinceye kadar) sonra da köfteleri kızartın. Başka bir kapta domatesleri rendeleyin. Tuz, şeker, ketçap ve doğranmış sarımsakları ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Köfteleri patlıcanların içlerine yerleştirdikten sonra üzerine sosunu ve kıyılmış maydanozları ilave ederek servis yapın.
Bulgur pilavı ve cacıkla yiyebilirsiniz.

Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder