3 Kasım 2013 Pazar

Domatesli Makarna

 Makarnanın her türlüsü lezzetli oluyor. Ancak yazın  mis gibi toprak kokan domateslerle pişirilen makarnanın tadını kışın bulmak bazen zor oluyor. Ancak yazdan domates sosları yada salçalar hazırlamışsanız aynı tadı yakalamanız olası...

   Bu vereceğim tarif  bizzat kendi ellerimle hazırlamış olduğum domates sosu ile hazırlanmış. Ama üzülmeyin bazı markaların domates püreleri de bu işi görebilir.



Malzemeler:
1 paket makarna
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1  çorba kaşığı tereyağ
2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
3-4 çorba kaşığı domates sosu(veya bir kutu domates püresi)

Yapılışı:
Öncelikle makarnamızı 1lt suda 8-10 dakika haşlıyoruz. Daha öncede belirttiğim gibi makarnaların pişme süreleri paketlerin arkasında var. Çünkü markadan markaya değişiyor. Diğer bir tarafta 1/2 çaybardağı kızdırdğımız yağa domates sosumuz ekliyoruz. Ben sosumu yazdan pişirdiğim için sadece yağla özleşip  tatlanmasını bekledim. Eğer hazır püre kullanacaksanız o zaman kısık ateşte biraz pişirin. Eğer suyunu çekecek olursa 1- çorba kaşığı makarnanın suyundan ekleyebilirsiniz. Sosun tuzunu ve karabiberini ekleyip kapatalım.
  Haşlanan makarnamızı süzüp bir kaşık tereyağımızla kısık ateşte çevirelim. Servis tabağına aldığımız makarnamıza pişen sosumuzu ekleyebiliriz. Dilerseniz sosu tencerede makarna ile karıştırabilirsiniz. Bu tamamen isteğinize bağlı.
Afiyet olsun, sağlıklı günler...

2 yorum:

  1. Klasik ama hakkıyla yapılırsa da muhteşem bir lezzettir. Hem de hesaplı. Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kolay gerçekten ancak taze domatesle mükemmel bir tattır.:) Teşekkürler sevgiler

      Sil