3 Temmuz 2013 Çarşamba

Serinleten Tatlı Bici Bici

 Bugün size çocukluğumdan kalma bir lezzet tarifi yapacağım.Malum artık yazın neredeyse ortalarına gelmek üzereyiz. Gerçi İstanbul'da havalar her zamanki gibi dengesiz ancak hava kapalı olsa da sıcaklık kendini belli ediyor.

  Bu tarif büyükler için değişik bir tat olabilir ama çocuklar için eğlenceli bir lezzet... Adana'nın en meşhur tatlısı diyebiliriz. Adana'nın her yerinde rastlayabilirsiniz oradakiler bu tatlıyı serinlemek amacıyla keyifle tüketiyorlar. Tabi bende:)malzemelerimiz ise oldukça basit:)

 Malzeme Listesi: 
1 su bardağı nişasta
1 Litre su
1 Su bardağı pudra şekeri
2 tatlı kaşığı gıda boyası (Bu lohusa şekeri de olabilir.)
Buz
Gül suyu

Yapılışı:
Bir litre suya nişastamızı ekleyerek kısık ateşte pişirelim. Ancak  topaklanmayı önlemek için kaynayana dek karıştırmanız gerekiyor. Ayrıca karışımı kendi haline bırakmak  tencerenin dibine yapışmasına neden olabilir. Nişasta kaynadıktan bir kaç dakika sonra  küçük kaselere bölüştürebilir veya altını ıslattığımız çukur ve büyük bir tepsiye dökebiliriz. O zaman dilimlemek açısından daha kolay olabilir.
Gıda boyamızı veya siz renklendirmek için ne kullanıyorsanız bir bardakta veya şişede onu biraz sulandırıp hazır hale getirelim.

    Nişastamız soğuduktan sonra eğer buzlarınızı rendeleme şansınız varsa daha iyi olur. Zira çocuklar için kırık buz hoş olmaz. Ayrıca size bir tüyo vereyim. Buz rendelemek için küçük bir alet yapmışlar. Bunu Eminönü mercan yokuşunda bulabilirsiniz. Sadece bu tatlı için değil başka tatlılarınız veya limonatalarınız için bu kar buz elde etme aletini kullanabilirsiniz.

Soğuyan tatlımızı küçük kareler oluşturacak biçimde dilimleyebiliriz. Daha sonra kaselere alıp üzerine önce kar buzumuzu daha sonra istenilen miktarda pudra şekerini ekledikten sonra gıda boyasını ve gül suyunu damlatabiliriz. Pudra şekeri ve gül suyu tamamen istenilen miktarda ağız lezzetine göre ayarlanabilir.

1 yorum:

  1. Denedim gayet hoş ve serinletici değişik ve kolay bir tatlı

    YanıtlaSil