19 Eylül 2012 Çarşamba
Pratik Şam Tatlısı
Bu çok pratik hemen pişen ve çabuk hazırlanan bir tatlı. Yani aniden bir misafir geleceğini öğrenseniz evdeki malzemelerle kısa sürede hazırlayabilirsiniz.. Benim en sevdiğim tatlılardan biri. Çünkü çocukluğumu hatırlatıyor. O zamanlar Adana'da bu tatlıyı mahalle aralarında küçük arabalarda satarlardı Şam tatlısını Akdeniz yöresinde tatlıcılardan yemek daha keyifli Ama o yöreden uzak olunca iş başa düşüyor.
Tatlıyı denemeden önce pek çok tarif okudum. Hemen hemen bütün tarifler aynı ancak ben fazla yumurtalı tatlıları sevmiyorum. Üstelik bazı Şam tatlılarının en kötü tarafı yumurta kokusudur. Ancak sonunda görümcemin verdiği tarife güvendim. Nede olsa denenmişti.Ve harika bir sonuç aldım.
Malzemeler:
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
2 yumurta
1 kabartma tozu
1 vanilya
1 su bardağı sıvı yağ
Limon kabuğu rendesi
Hindistan cevizi
Badem
Şerbeti:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Yapılışı: Yumurta ve şeker çırpıldıktan sonra yoğurt ve sıvı yağ eklenir. Ardından irmik ve unu ekleyerek karıştırılır. En son limon rendesi, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip tatlıyı yapmak istediğiniz fırın tepsisine dökün. Tatlının önemli olan kısmı şerbetin sıcak tatlının soğuk olması yada tam tersi tatlı sıcak şerbet soğuk.Hangisini tercih ederseniz şerbet pişirme zamanını size bırakıyorum. Şeker ve suyu tencereye boşaltıp kaynatın. Kaynayan şerbete limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynamasına izin verin. Sonra dilediğiniz zamanda tatlının üzerine eşit miktarda dökün. Şerbetini çektikten sonra önce dilimleyin daha sonra hindistan cevizi ve badem ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder