Bu mantımız hamur açmasını bilmeyen acilen misafiri gelen yada annesinin mantısını özleyen öğrenciler için olsun.
Malzemeler:
100-250 gr kıyma
1 soğan
2 adet yufka
1 çorba kasesi yoğurt
2 diş sarımsak
1 tutam maydanoz
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı tere yağ
1su bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
Azıcık yağ erittiğimiz tavanın içerisine kıymamızı koyalım. Kıyma ve yufka ayarını kişiye göre belirleyebilirsiniz. Daha sonra kavurduğumuz kıymanın üzerine ince kıydığımız soğanları ekleyelim. Onlarında kavrulduğundan emin olduktan sonra maydanozu ekleyip baharatlarını koyalım. Taze yufkayı tezgahın üzerine yayın. Bir kasede su hazırlayıp fırça yardımı ile yufkanızı ıslatın. Yufkanın baş tarafını ki parmak kalınlığında katlayarak soğuttuğumuz harcı yufkanın kenar kısmına yayalım. İki taraftan yufkayı sararak rulo şekline getirelim.Diğer yufkayı da aynı şekilde hazırladıktan sonra 1-2 parmak kalınlığında keselim. Daha sonra onları kızgın yağda kızartalım. Kızaran mantıları havlu kağıt üzerine aldıktan sonra servis tabağına alarak bir kasede hazırlamış olduğumuz sarımsaklı yoğurdu üzerine döktükten sonra kırmızı toz biberimiz tere yağın da hafif kızdırarak üzerini süsleyelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder