15 Haziran 2012 Cuma

Yemek Pişirmek İsteyenlere Püf Noktaları



  • Baharat her dolapta bulunması gereken en önemli malzemedir.
  • Deniz tuzu kullanırsanız yemeklerde lezzet değişikliğini fark edeceksiniz. (Ayrıca sağlıklı da)
  • Zeytinyağı kullanma alışkanlığı edinin
  • Zencefil ve sarımsağın dayanılmaz tadını mutlaka keşfedin.
  • Eğer alabiliyorsanız parmesan peyniriniz eksik olmasın.
  • Aldığınız malzemelerin bozulmasını önlemek onları az almaktan geçiyor. Kullanacağınız kadar alınması daha makbul
  • Bazı malzemeleriniz arttıysa(brokoli ve karnabahar gibi gazlı olanların dışında) bunları bir tencerede tavuk suyu ile haşlayıp dondurabilirsiniz
  • Yeni başlayanlar mutfak tartısına ihtiyaç duyulan yemekleri seçmek yerine daha pratik yemekleri tercih etmeliler.
  • Ocakta pişirdiğiniz yemeğin sık sık tadına bakarak eksiklerini giderebilirsiniz. Zira iyi bir yemeğin püf noktası tadına bakarak pişirmektir. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder