- Baharat her dolapta bulunması gereken en önemli malzemedir.
- Deniz tuzu kullanırsanız yemeklerde lezzet değişikliğini fark edeceksiniz. (Ayrıca sağlıklı da)
- Zeytinyağı kullanma alışkanlığı edinin
- Zencefil ve sarımsağın dayanılmaz tadını mutlaka keşfedin.
- Eğer alabiliyorsanız parmesan peyniriniz eksik olmasın.
- Aldığınız malzemelerin bozulmasını önlemek onları az almaktan geçiyor. Kullanacağınız kadar alınması daha makbul
- Bazı malzemeleriniz arttıysa(brokoli ve karnabahar gibi gazlı olanların dışında) bunları bir tencerede tavuk suyu ile haşlayıp dondurabilirsiniz
- Yeni başlayanlar mutfak tartısına ihtiyaç duyulan yemekleri seçmek yerine daha pratik yemekleri tercih etmeliler.
- Ocakta pişirdiğiniz yemeğin sık sık tadına bakarak eksiklerini giderebilirsiniz. Zira iyi bir yemeğin püf noktası tadına bakarak pişirmektir. :)
15 Haziran 2012 Cuma
Yemek Pişirmek İsteyenlere Püf Noktaları
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder