Soslar bazı
yemeklerin ayrılmaz parçası gibidir. Aslında değişik soslarla klasik yemeklerin
tatlarını değiştirebilirsiniz. Özellikle benim gibi çocuğu klasikleşmiş yemeği
sevmeyen anneler çocuklarına değişik tatlarla yemek ziyafeti yapabilirler. İşte
makarnalarda, pizzalarda, salatalarda ve patates ile kullanabileceğiniz bir
tarif…
Ayrıca bu sosu ufak
poşetlere kullanabileceğiniz miktarda bölüp buzluğa atabilirsiniz. Kullanmadan
önce buzdolabında çözdürüp afiyetle yiyin.
Malzemeler:
400 gr fesleğen yaprağı, sapları ayıklanmamış olarak 1 kilo
veya büyük 4 demet
300 gr parmesan peyniri (bu peyniri marketlerde küçük
poşetler halinde bulabilirsiniz. Ana madde nerdeyse bu peynir olarak görülse de
biraz pahalı olduğu için eski kaşarda kullanabilirsiniz. Ama doğru ta
parmesandan gelecektir.)
200çam fıstığı
2.5 su bardağı zeytinyağı(600ml)
1 tatlı kaşığı tuz
10 diş sarımsak
Yapılışı:
Çam fıstıklarını
orta ateşte yağsız bir tavada kahverengileşinceye kadar yaklaşık 15 dk
kavurun.(Ama yakmayın) Ateşten aldıktan sonra soğumaları için başka bir kaba
aktarın. Sarımsakları ince ince doğradıktan sonra tuz ekleyip çatal yardımıyla
ezin. Fesleğen yapraklarını da içine atarak macun kıvamına gelene dek ezmeye
devam edin. Blender veya mutfak robotuna koyarak iyice ezilmesini sağlayın.
Ardından sırasıyla yağı, fıstıkları ve peyniri ekleyip iyice karıştırın.
Sosunuz hazır. Buzlukta 5 ay boyunca saklayabilirsiniz.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder