15 Haziran 2012 Cuma

Pesto Sos


 Soslar bazı yemeklerin ayrılmaz parçası gibidir. Aslında değişik soslarla klasik yemeklerin tatlarını değiştirebilirsiniz. Özellikle benim gibi çocuğu klasikleşmiş yemeği sevmeyen anneler çocuklarına değişik tatlarla yemek ziyafeti yapabilirler. İşte makarnalarda, pizzalarda, salatalarda ve patates ile kullanabileceğiniz bir tarif…
  Ayrıca bu sosu ufak poşetlere kullanabileceğiniz miktarda bölüp buzluğa atabilirsiniz. Kullanmadan önce buzdolabında çözdürüp afiyetle yiyin.
Malzemeler:
400 gr fesleğen yaprağı, sapları ayıklanmamış olarak 1 kilo veya büyük 4 demet
300 gr parmesan peyniri (bu peyniri marketlerde küçük poşetler halinde bulabilirsiniz. Ana madde nerdeyse bu peynir olarak görülse de biraz pahalı olduğu için eski kaşarda kullanabilirsiniz. Ama doğru ta parmesandan gelecektir.)
200çam fıstığı
2.5 su bardağı zeytinyağı(600ml)
1 tatlı kaşığı tuz
10 diş sarımsak
Yapılışı:
  Çam fıstıklarını orta ateşte yağsız bir tavada kahverengileşinceye kadar yaklaşık 15 dk kavurun.(Ama yakmayın) Ateşten aldıktan sonra soğumaları için başka bir kaba aktarın. Sarımsakları ince ince doğradıktan sonra tuz ekleyip çatal yardımıyla ezin. Fesleğen yapraklarını da içine atarak macun kıvamına gelene dek ezmeye devam edin. Blender veya mutfak robotuna koyarak iyice ezilmesini sağlayın. Ardından sırasıyla yağı, fıstıkları ve peyniri ekleyip iyice karıştırın. Sosunuz hazır. Buzlukta 5 ay boyunca saklayabilirsiniz.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder