1 orta boy soğan
1 orta boy havuç
2 çorba kaşığı krema
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı salça
½ çay bardağı sıvı yağ
4-5 su bardağı et suyu veya su
8-10 adet tane karabiber
50gr kaşar peyniri
Tuz
Yapılışı:
Sıvı yağı kızdırıp küp doğranmış soğanı ve havucu ekleyerek
soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım.
Unu ekleyip karıştırarak hafifçe sararana dek kavurmaya devam
edelim.Salçayı ekleyip yarım dk daha kavurduktan sonra suyu azar azar
karıştırarak ekleyelim.. Çorbayı ağır ateşte ve karıştırarak üzeri göz göz
olana dek pişirip ateşten alalım. Çorbayı robot veya karıştırıcı yardımı ile
pürüzsüz kıvama getirerek, kremayı ekleyip tekrar
karıştıralım. Üzerine kaşar peyniri rendesi ekleyip servis yapabiliriz.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder