14 Haziran 2012 Perşembe

Karides Yahnili Makarna


Malzemeler:
400 gr Karides
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı un
½ bardak sıcak su
3 adet domates
½ demet maydanoz
175 gr makarna
Sıvı yağ
Tuz Karabiber
Yapılışı:
Karidesleri ayıklayıp yıkayın. Onlar süzülürken kuru soğanı ince dilimleyin. Maydanozu kıyıp, domatesleri küp şeklinde doğradıktan sonra bir tavaya sıvı yağı boşaltın ve kızmasını bekledikten sonra karidesleri ve soğanı kavurun. Üzerine un, tuz, karabiber, maydanoz domatesleri ekleyip sıcak suyu da ilave edip kısık ateşte karıştırarak pişirin.(Aslında tarifte 2 çorba kaşığı şarap var ama ben onsuz yaptım dileyen karışıma ekleyebilir.)
  Makarnaları tuzlu suda haşlayın. Daha sonra kevgirde süzün. Süzme işlemi bitince tabaklara alarak pişirdiğimiz sosla beraber servis yapabiliriz. Tarifleri yemek yapmasını hiç bilmeyenlere de faydası olması amacıyla daha açıklamalı yazıyorum. Süsleme size ait...

Afiyet Olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder