Malzemeler:
400 gr Karides
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı un
½ bardak sıcak su
3 adet domates
½ demet maydanoz
175 gr makarna
Sıvı yağ
Tuz Karabiber
Yapılışı:
Karidesleri ayıklayıp yıkayın. Onlar süzülürken kuru soğanı
ince dilimleyin. Maydanozu kıyıp, domatesleri küp şeklinde doğradıktan sonra
bir tavaya sıvı yağı boşaltın ve kızmasını bekledikten sonra karidesleri ve
soğanı kavurun. Üzerine un, tuz, karabiber, maydanoz domatesleri ekleyip sıcak
suyu da ilave edip kısık ateşte karıştırarak pişirin.(Aslında tarifte 2 çorba
kaşığı şarap var ama ben onsuz yaptım dileyen karışıma ekleyebilir.)
Makarnaları tuzlu
suda haşlayın. Daha sonra kevgirde süzün. Süzme işlemi bitince tabaklara alarak
pişirdiğimiz sosla beraber servis yapabiliriz. Tarifleri yemek yapmasını hiç
bilmeyenlere de faydası olması amacıyla daha açıklamalı yazıyorum. Süsleme size ait...
Afiyet Olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder