14 Haziran 2012 Perşembe

Havuçlu Sos



Malzemeler:

1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 orta boy soğan
2 orta boy havuç
1/2 çorba kaşığı un
1/2 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1/2 su bardağı su

Yapılışı:

 Yağı kızdırdıktan sonra küp doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar kavuralım. Rendelediğimiz havuçları ekleyip 2-3 dk daha karıştıralım. Unu ekleyip yarım dk daha karıştırarak kavuralım. Salçayı, tuzu, şekeri ilave edip bir kaç kez karıştırdıktan sonra suyu ekleyelim. Bir taşım kaynadıktan sonra blender yardımı ile pürüzsüz hale getirebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder