24 Ekim 2013 Perşembe

Muhteşem Beyaz Kurabiye

  Aslında şimdi size tarifini vereceğim kurabiyeyi her zaman sevdiğim daha doğrusu bu kurabiyeyi en güzel yapan yerlerden yemeyi tercih ediyordum. Çünkü pek çok denemem başarısız olmuştu yani istediğim yumuşaklık kurabiyenin ağızda dağılan rahiyasını yakalamak mümkün olmamıştı.

   Pek çok tarif denedim ama verilen tarifler genelde tutmuyor çünkü malzemeleri eksik yazıyorlar. Bunun nedenini bilmiyorum ve hiç anlayamadım. Zaten tarifini aldığım kişinin kurabiyesini tatma gibi bir şansım yok. Dolayısıyla  ondan daha iyi yada kötü yapmam onunla bir rekabet ortamı da yaratmayacak . Peki öyleyse püf noktalarını yada doğru tarifi neden alamıyorum. Sanırım tamamen kıskançlık:(

     Her neyse bizim ailede bu kurabiyeyi sevgili kurabiyeci kardeşim Hande yapar. Hemde inanmayacaksınız ama bu kurabiyeyi tost makinesinin ızgarasında bile yapmışlığı vardır. Lezzet mükemmeldir. Ama çalıştığı için her zaman onun bu lezzetli kurabiyesini tatmak mümkün olmuyor.

     En güzel kurabiyeler kan şekerinizin düştüğü ve tatlı krizi denilen illet sizi sarmaladığı zaman keşfediliyor. Bende öyle yaptım. Bu kez başarısız olmak yoktu. Öyle de oldu. Bu kez istediğim lezzeti yakaladım. Bu kurabiyenin yapılışında ne var canım demeyin. Sakın altı üstü bir kurabiye deyip de geçmeyin.Çünkü lezzet konusunda gurme olduğumu düşünüyorum. Ve beklediğim lezzeti yakalayıncaya kadar hiç bir kurabiye mükemmel değildi.

Gelelim meşhur kurabiyemizin malzeme listesine:

1 paket margarin eğer koyabiliyorsanız tereyağ daha çok yakışır.(oda sıcaklığında)
1 kahve fincanı sıvıyağ
4 çorba kaşığı buğday nişastası
5 çorba kaşığı pudra şekeri
Aldığı kadar un(Bu da yaklaşık 5 bardak una denk geliyor siz yinede ölçerek yapın)
1 paket vanilya
Üzeri için:
1 çay bardağı pudra şekeri
Pişme Süresi:15-17 dakika

Yapılışı: Oda sıcaklığında bekletilmiş yağımızın üzerine bütün malzemeleri ekleyin ve hamur özleşip kendini bulana dek yoğurun. Unu eleyerek koyarsanıız daha iyi sonuçlar elde edersiniz.Yapımı oldukça kolay bir hamur. Yoğurduktan sonra ceviz büyüklüğünde ayırıp dilediğiniz şekli verebilirsiniz. Ancak verdiğiniz şekil biraz kalın olursa ağızda dağıldığını daha iyi anlayabilirsiniz. Çünkü içerisinde kabartma tozu yok unutmayın kabaran bir hamur olmayacak.
  Şekil verdikten sonra yağladığınız tepsiye(yağlı kağıtta kullanabilirsiniz)Ben margarinle yağladım. Kurabiyelerimizi dizelim. Önceden ısıttığımız 160 derecelik fırında pişmesini bekleyelim. 15-17 dakika arasında pişiyor. Fırında fazla tutarsanız normal kurabiye kıvamında oluyor. Un kurabiyesi fazla pişmez ve sakın kızarmasını beklemeyin:)
Fırından çıkardığımız kurabiyeleri pudra şekerine bulayıp servis tabağımıza dizebiliriz.


Afiyet olsun sağlıklı günler:)

2 yorum:

  1. Ah hocam bir de şu kalori olayı olmasa öyle güzel olacak ki..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eh her güzelin bir kusuru var maalesef aman şu üç günlük dünya her gün pasta börek yemiyoruz ya:)Yorumun için teşekkür ederim.:)

      Sil